pszichológus debrecen

pszichológus debrecen, hipnózis debrecen, pszichológia, lélektan, pszichoterápia debrecen, hipnoterápia debrecen, dohányzás leszokás debrecen, tartós fogyás hipnózissal, éber hipnózis, fogyókúra debrecen, önbizalom növelés hipnózissal, szorongás csökkentése, fóbia kezelés debrecen, pánik kezelése debrecen, autogén tréning, hipnoterápia, relaxáció debrecen, önbizalom növelése, fájdalom csökkentése, stressz csökkentése, transzállapot, transz, szuggesztió, módosult tudati állapot, dervis tánc, török tánc, mavlavi dervisek, aktív éber hipnózis, meditáció,szema, rituális forgás, hajdú-bihar, debrecen, drszabocsaba.hu

Dr. Szabó Csaba pszichológus Debrecen: Módosult tudati állapotokat vagy transzállapotokat sokféle módon hozhatunk létre. Ilyen módszer a hipnózis, a meditáció, az autogén tréning nevű relaxációs technika, de az aktív éber hipnózis vagy a török Mavlavi dervisek tánca, rituális forgása szintén transzállapotot hoz létre. Ezekben az állapotokban az élmények jellegzetes módon megváltoznak és a személy a szuggesztiók iránt fogékonyabbá válik. Ezek a változások hatékonyan segítik a pszichoterápiát. A hipnoterápia elsősorban a szuggesztiók erején alapul. A hipnózisos kezelés vagy hipnoterápia sorána dohányzásról leszokás, az önbizalom növelése, a szorongás csökkentése, a fájdalom csökkentése, a stressz csökkentése a transz segítségével hatékonyabban elérhető,mint más pszichoterápiás módszerrel, de a tartós fogyás hipnózissal szintén könnyebben megvalósítható. Hasonlóképpen hatékony a hipnózis a fóbia kezelésében vagy a pánik kezelésében. A hipnózis a transz és a szuggesztiók tehát egy igen hatékonyan segítik a kedvező változások létrehozását a legkülönbözőbb problémák esetén. szerző: Dr. Szabó Csaba

Dohányzás - leszokás hipnózissal

A dohányzás a legnagyobb veszélyt jelentő viselkedés, számos halálos betegség okozója.

Ilyen a tüdőrák, a krónikus légzési elégtelenség, a szájrák, a gégerák, a szívproblémák, a stroke és a magas vérnyomás. A becslések szerint többen halnak meg a dohányzás következtében, mint az AIDS, gyilkosság, alkohol, autóbaleset, drog túladagolás, tűzvész és öngyilkosság miatt összesen.

A legtöbb dohányzó ember tudatában van annak, hogy kockáztatja az egészségét és 80%-uk szeretne is leszokni a dohányzásról, de segítség nélkül kb. csak 5%-uk képes erre. A dohányzás káros hatásai miatt a dohányosok 8-10 évvel rövidebb ideig élnek.

40 év alatt egy átlagos dohányos több, mint 10 millió Forintot költ dohánytermékre.

Az emberek egy része rá sem szokik a cigarettára, mások egy darabig dohányoznak, de felismerik a káros következményeket és leszoknak. Vannak, akik jól ismerik a kockázatokat, de fütyülnek rá, eszük ágában sincs leszokni. Úgyis meg kell halni valamiben… mondják.

A dohányzásról való leszokást segítő programok nem nekik valók.A hipnózis azoknak segít, akik próbálnának leszokni a dohányzásról, de nem megy nekik. A leszokás azért nehéz, mert a szervezet már hozzászokott a nikotinhoz és a megvonása kezdetben kellemetlen fizikai és pszichés tüneteket okoz. Sokaknak azért is nehéz leszokni, mert a dohányzás szokássá, társas életük szerves részévé vált, vagy azért, mert a feszültség csökkentésében segít.

Hogyan történik?

A dohányzásról leszoktató program első lépése a motiváció fokozás. Ez által a dohányzásmentes jövőbeli állapotot még vonzóbbnak és dohányzást kevésbé kellemesnek, vonzónak érezzük. Ezzel együtt a feszültség és a nikotinán megvonása miatt jelentkező kellemetlen tünetek csökkentése is megtörténik. Mindezekre heti egy alkalommal, összesen kb. 5 ülésben, hipnózisban kerül sor. Ez után még néhány hónapig havonta történnek további hipnózisok, a folyamat további segítése végett. Közben a leszokni kívánó résztvevők egy számukra készített cd segítségével otthon is folytatják az önhipnózis gyakorlatokat.

Ha Ön már próbált leszokni a dohányzásrlól de valahogy nem sikekrült, akkor ezt a megoldást Önnek találták ki!

hipnózis debrecen, pszichológus debrecen, pszichológia, pszichoterápia debrecen, hipnoterápiás kezelés, hipnózis terápia, dohányzás leszokás debrecen, tartós fogyás hipnózissal, éber hipnózis, hipnoterápiás fogyókúra, önbizalom növelés hipnózissal, szorongás csökkentése, fóbia kezelése, pánik kezelése debrecen, autogén tréning, hipnoterápia, relaxáció debrecen, önbizalom növelése, fájdalom csökkentése, stressz csökkentése, transzállapot, transz, szuggesztió, módosult tudati állapot, dervis tánc, török tánc, mavlavi dervisek, aktív éber hipnózis, meditáció,szema, rituális forgás, hajdú-bihar, debrecen, drszabocsaba.hu

Módosult tudati állapotokat vagy transzállapotokat sokféle módon hozhatunk létre. Ilyen módszer a hipnózis, a meditáció, az autogén tréning nevű relaxációs technika, de az aktív éber hipnózis vagy a török Mavlavi dervisek tánca, rituális forgása szintén transzállapotot hoz létre. Ezekben az állapotokban az élmények jellegzetes módon megváltoznak és a személy a szuggesztiók iránt fogékonyabbá válik. Ezek a változások hatékonyan segítik a pszichoterápiát.

A hipnoterápia elsősorban a szuggesztiók erején alapul. A hipnózisos kezelés vagy hipnoterápia sorána dohányzásról leszokás, az önbizalom növelése, a szorongás csökkentése, a fájdalom csökkentése, a stressz csökkentése a transz segítségével hatékonyabban elérhető,mint más pszichoterápiás módszerrel, de a tartós fogyás hipnózissal szintén könnyebben megvalósítható. Hasonlóképpen hatékony a hipnózis a fóbia kezelésében vagy a pánik kezelésében.

A hipnózis a transz és a szuggesztiók tehát egy igen hatékonyan segítik a kedvező változások létrehozását a legkülönbözőbb problémák esetén. szerző: Dr. Szabó Csaba

Saját munkák

Aktualitások

Érdekességek